Coalitie bindt in: raad akkoord met kritisch rapport

NOORDOOSTPOLDER • Di 26 mei 2020 | 3:06 • Dinsdag 26 mei 2020 | 3:06

Het politiek beladen en kritische rapport van de rekenkamercommissie Noordoostpolder is maandagavond unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Maar dat ging niet vanzelf. Vooral de collegepartijen VVD en Politieke Unie moesten daarvoor behoorlijk inbinden.

Beide fracties herkenden zich niet in de conclusies van het rapport dat de gemeenteraad zwak en afwachtend is en dat ambtenaren de leiding hebben in het gemeentehuis. Ze stonden hiermee lijnrecht tegenover de oppostiepartijen, die zich juist volledig achter het stuk schaarden.

Onder druk van de overige partijen staakten de VVD en de Politieke Unie uiteindelijk hun verzet tegen de conclusies van de rekenkamercommissie. Het rapport en daarmee dus ook de onderzoeksresultaten, werden vervolgens unaniem door de raad vastgesteld. Daarbij werd afgesproken dat raadsleden hun best gaan doen om de onderlinge verhoudingen en sfeer te verbeteren en de rol van de gemeenteraad te versterken. Ook de positie en werkwijze van ambtenaren en het college van burgemeester en wethouders wordt tegen het licht gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel