Oud-Emmeloordse in Wales: "Ik kan niet wachten tot de lockdown weg is"

EMMELOORD • Do 28 mei 2020 | 10:28 • Donderdag 28 mei 2020 | 10:28

"Ik kan niet wachten tot de lockdown weg is", dat zegt Jane Lasonder vanuit Wales, waar de oud-Emmeloordse tegenwoordig woont. Het Verenigd Koninkrijk en dus ook Wales hebben al tien weken te maken met een lockdown vanwege het coronavirus. "In Engeland is het al beter, maar hier in Wales hebben we nog een lockdown. We mogen alleen naar de winkel voor eten."

Dikke boete
In Nederland was er het nodige te doen over mensen die erop uit gingen tijdens een zonnige Hemelvaartsdag. In het Verenigd Koninkrijk was er afgelopen maandag een vrije dag, Bank Holiday. "In Engeland was het strand vol. In Wales houden ze zich aan de regels. Als je dat niet doet krijg je een dikke boete", aldus Lasonder. "We zijn even wezen wandelen op het strand naast ons huis. Toen ik twee minuten stond uit te puffen, kwam er meteen politie die zei dat als we niet weggingen we een boete zouden krijgen."

Niet trouwen, niet op reis
"Mijn zoon zou eind maart gaan trouwen, maar dat kon niet doorgaan. Hij heeft zijn vrouw al tien weken niet gezien", vertelt Lasonder. "Ik zou allerlei reizen maken nu, maar dat kan ook niet doorgaan." Lasonder zou in het voorjaar langs verschillende parlementen in Europa gaan om daar te spreken over mensenhandel. Ook zou ze afreizen naar Amerika om daar een praatje te houden in het Witte Huis.

Over het leven van Jane Lasonder is een boek geschreven. De titel is 'Jane' en het is geschreven door Henk Stoorvogel en Jane Lasonder. Lasonder heeft nog een tweede boek op haar naam getiteld Rood Licht, over een kijkje in de wereld van de prostitutie.

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag met je in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel