De Golfslag verkocht aan herontwikkelaar

EMMELOORD • Vr 5 juni 2020 | 16:50 • Vrijdag 5 juni 2020 | 16:50

De Golfslag in Emmeloord is vrijdag definitief verkocht aan een projectontwikkelaar uit Zwolle. Het voormalige zorgcentrum aan de rand van het centrum staat al een aantal jaren leeg. Eind vorig jaar woedde er brand op de benedenverdieping.

Volgens makelaar Martijn Muller wil de koper het pand opknappen en er verschillende soorten appartementen in ontwikkelen. Koper Accretio Aedificium zou veel ervaring hebben met het herontwikkelen van grote panden.

Het pand zou te groot zijn om er één soort appartementen in te ontwikkelen. De koper kiest daarom voor woningen voor verschillende doelgroepen.

De laatste ouderen die in De Golfslag woonden, vertrokken in 2015 uit het gebouw. Daarna woonde een handvol anti-krakers op de benedenverdieping. De eigenaar wilde van het gebouw af omdat het verouderd was.

Er waren al eerder plannen voor de bouw van appartementen in het gebouw. De aanvankelijke koper had moeite om de benodigde vergunningen rond te krijgen. Toen deze koper vervolgens overleed, kwam de ontwikkeling stil te liggen.

Het gebouw aan het Smedingplein 2 werd eind jaren 60 van de vorige eeuw door architect Abe Bonnema ontworpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel