Burgemeester wil messenverbod in gehele stad 

ALMERE • Vr 12 juni 2020 | 6:45 • Vrijdag 12 juni 2020 | 6:45

De Almeerse burgemeester Franc Weerwind wil dat er in de gehele stad een messenverbod gaat gelden. Aanleiding is de toename van het aantal steekincidenten waarbij jongeren zijn betrokken. Weerwind noemt die toename verontrustend.

Op dit moment geldt alleen in het centrum van Almere een verbod op het dragen van messen. Door het gebied uit te breiden wil Weerwind handhavers en politieagenten ook daarbuiten de mogelijkheid geven om op te treden als iemand een mes bij zich draagt. "De stad is opgeschrikt door steekincidenten waarbij soms heel jonge personen van 12 tot 18 jaar zijn betrokken. En ik wil werken aan een veilige stad. Vandaar dat ik deze verruiming toepas."

Het messenverbod zal door de gemeenteraad vastgelegd moeten worden in de algemene plaatselijke verordening (APV). Bij de juridische haalbaarheid van een algeheel verbod zijn wel nog vraagtekens te plaatsen, zo geeft Weerwind aan. "De stad Amsterdam houdt nu een proefproces om te kijken of dit wel of niet kan." Weerwind wil dat proces niet afwachten en nu al tot invoering overgaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel