Dertig partijen tekenen sportakkoord

LELYSTAD • Ma 22 juni 2020 | 16:19 • Maandag 22 juni 2020 | 16:19

Dertig organisaties in Lelystad hebben een sport- en vitaliteitsakkoord getekend met als doel de inwoners van de stad meer in beweging te krijgen. Het gaat om scholen, sportverenigingen, en sportscholen maar ook bijvoorbeeld Woonzorg Flevoland, consultatiebureaus en een fysiotherapiepraktijk.

De deelnemende partijen kunnen ideeën insturen die gefinancierd kunnen worden uit een budget van 40.000 euro dat de gemeente van het Rijk krijgt, daarnaast heeft de gemeente 17.000 euro vanuit de eigen begroting toegezegd.

De initiatieven richten zich op jongeren, maar ook op de groep 45-plus, omdat gebleken is dat die leeftijdscategorie steeds minder beweegt. Dat heeft soms financiële redenen, daarom wordt gedacht aan een project waarbij vanuit de schuldhulpverlening mensen aan het sporten kunnen gaan. Andere redenen waarom ouderen minder bewegen zijn fysieke beperkingen. Voor deze groep is bijvoorbeeld 'walking football' een goede optie.

Eind mei werd in Almere een vergelijkbaar sportakkoord gesloten. Ook in Noordoostpolder wordt aan zo'n akkoord gewerkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel