Actiegroep laat klacht tegen wethouder vallen

DRONTEN • Za 4 juli 2020 | 12:14 • Zaterdag 4 juli 2020 | 12:14

Actiegroep De Windbrekers heeft de officiële klacht tegen wethouder Roelof Siepel van Dronten laten vallen. De actiegroep uit Swifterbant diende de klacht in september in tegen de wethouder en een ambtenaar die zich bezighoudt met Windplan Blauw. Volgens De Windbrekers verkondigden zij onwaarheden over vijf windmolens die bij het dorp moeten komen. Volgens de wethouder was het juist de actiegroep die onjuiste informatie verspreidde.

De gemeente schakelde na de klacht een externe mediator in om gesprekken tussen de twee partijen te begeleiden. Zij kwamen tussen september en maart meerdere keren samen. Het college van B en W zegt dat de gesprekken 'constructief' verlopen zijn.

In de brief aan de gemeenteraad erkent het college dat "de Windbrekers Swifterbant met goede intenties de belangen van inwoners naar voren hebben gebracht, dat hun verzet tegen de vijf windmolens vlakbij het dorp rechtvaardigt". Daartegenover begrijpt de actiegroep ook de positie van de gemeente Dronten in dit proces, staat in de brief.

De partijen hebben nu afgesproken elkaar beter op de hoogte te houden en waar mogelijk zelfs samen dingen op te pakken. "We gaan samenwerken om Swifterbant beter te informeren over wat er gaat gebeuren met die molens, over zaken als planschade en de gevolgen voor de gezondheid. Daar gaat de gemeente nu ook een rol in spelen. Eindelijk", aldus actievoerder Ap de Boer tegen De Drontenaar. Waarschijnlijk volgt er in september of oktober een informatieve markt voor de inwoners van Swifterbant.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel