Heeft Almere Duin de beste strandtent van Flevoland?

ALMERE • Di 7 juli 2020 | 17:35 • Dinsdag 7 juli 2020 | 17:35

Watersportcentrum Sail Today en strandpaviljoen Harbor House denken een goede kans te maken om de beste strandtent van Flevoland te worden. De paviljoens zitten langs het strand van Almere Duin, met uitzicht op het IJmeer.

Omroep Flevoland bezoekt de komende week strandtenten die in de race zijn voor het beste strandpaviljoen van Nederland. De verkiezing is een landelijke wedstrijd georganiseerd door Strand Nederland. De organisatie heeft twaalf strandtenten in onze provincie geselecteerd. Ook maken ze kans op de landelijke titel.

Sail Today
Bij strandtent Sail Today is er vooral veel aandacht voor de watersport. Het is misschien niet een plek die je zou bezoeken voor een uitgebreide lunch, maar je kunt er wel terecht voor een kop koffie of een tosti. Toch is de strandtent in de race om de beste van Flevoland te worden. Eigenaar Roeland Touwen heeft daar wel een verklaring voor: "We zitten aan een super mooie plek."

Dertien jaar geleden kreeg hij de kans om het strandpaviljoen over te nemen. Sinds vier maanden richt hij zich voornamelijk op het geven van surf-, zeil- en suplessen. Een uitgebreide lunch is te krijgen in de horecazaak ernaast.

Harbor House
Vijfhonderd meter verderop zit langs hetzelfde strand Harbor House. Ellis Krijger is sinds 2017 eigenaresse van het strandpaviljoen. Ze verwachtte niet dat ze ook dit jaar genomineerd zou worden voor de titel. "Het kwam eigenlijk heel onverwacht, want ik heb er niks over gehoord. Vorig jaar zijn we genomineerd en toen werden we helemaal platgebombardeerd."

In de zaak zijn veel coronamaatregelen genomen. Er zijn desinfectiepompen, de tafels staan anderhalve meter uit elkaar en alles wordt goed schoongemaakt. Niet zonder reden: de eigenaresse heeft zelf corona gehad. "Ik had eigenlijk alle klachten, van benauwd, het idee dat ik verdronk in mezelf, tot waanzinnige hoofdpijn. Alleen ik had geen koorts."

Het strandpaviljoen denkt een goede kans te maken om de prijs in de wacht te slepen. "Mooie nieuwe wijk in aanbouw, super haven, nu echt ook rammetje vol met boten, het uitzicht."



Tot volgende week woensdag kun je via de website een stem uitbrengen op de beste strandtent van Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel