Keolis: grote teleurstelling over besluit provincies

FLEVOLAND • Di 7 juli 2020 | 19:46 • Dinsdag 7 juli 2020 | 19:46

Ov-bedrijf Keolis zegt teleurgesteld te zijn na het besluit van de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland om een grote opdracht voor het busvervoer terug te trekken.

In een korte schriftelijke verklaring zegt het bedrijf: "Wij zijn van mening dat alle benodigde stappen zijn ondernomen voor herstel." Toch is er volgens de drie provincies voldoende aanleiding om de concessie voor het gebied IJssel-Vecht in te trekken.

Keolis zou valsgespeeld hebben bij het in de wacht slepen van de aanbesteding. De problemen kwamen in mei aan het licht na een publicatie van onderzoeksplatform Follow the Money. In de weken die volgden ontsloeg Keolis enkele medewerkers en gaf het aan schoon schip te willen maken.

Het nieuws dat de provincies de opdracht willen intrekken is hard aangekomen, zo laat een woordvoerder weten. Of Keolis in beroep gaat tegen het besluit is nog niet duidelijk. "Na het ontvangen van de formele kennisgeving zullen we ons beraden over te nemen vervolgstappen."

Gedeputeerde laat naam van trein halen
Keolis verzorgt niet alleen busvervoer, maar opereert ook enkele spoorlijnen in ons land. Bijvoorbeeld tussen Zwolle en Kampen, en Zwolle en Enschede.

De treinen van het bedrijf zijn vernoemd naar bekende mensen uit de regio. Zo kreeg één van de treinen de naam van de Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman mee. Een maand later won Keolis de aanbesteding voor de concessie voor het busvervoer in de regio IJssel-Vecht. De 'Bert Boerman Boemel' leidde tot kritiek en vragen van de PVV en Forum voor Democratie in Overijssel.

RTV Oost meldt dat Boerman vandaag de opdracht heeft gegeven om zijn naam van de trein te halen. Boerman heeft altijd gezegd dat zijn naam op het treinstel niets te maken heeft het winnen van de concessie. "Eindelijk. De PVV heeft hier keer op keer toe opgeroepen. Nu is eindelijk het kwartje gevallen", zegt PVV-Statenlid Joeri Pool in een reactie tegen RTV Oost.

Boerman bij 'zijn' trein - Bron: RTV Oost

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel