Veiligheidsregio: 'Maatwerk tegen coronavirus voorkomt nieuwe lockdown'

FLEVOLAND • Ma 20 juli 2020 | 8:26 • Maandag 20 juli 2020 | 8:26

De Veiligheidsregio Flevoland is blij dat er nu maatwerk kan worden toegepast bij een eventuele nieuwe uitbraak van het coronavirus. Toen de coronacrisis halverwege maart uitbrak, werden maatregelen om het virus in te dammen landelijk uitgerold.

"We kunnen nu veel sneller en gerichter testen en veel beter monitoren", zegt waarnemend voorzitter van de Veiligheidsregio Jean Paul Gebben, die tevens burgemeester van Dronten is. "Als bijvoorbeeld in Rotterdam een stijging is van het aantal opnames in een ziekenhuis terwijl het in Groningen nul is, dan zou het een beetje raar zijn om heel Nederland weer in een lockdown te gooien."

Een regionale lockdown ziet Gebben ook niet snel gebeuren. "Het zal meer gaan om maatregelen bij een bedrijf of bij een bepaalde sector. Het zal niet de hele regio zijn, maar veel meer lokaal. Maatregelen zullen dan bijvoorbeeld alleen in straten of wijken worden genomen. Ik vind het belangrijk dat er balans komt in de maatregelen die we nemen, die mogen niet te zwaar zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel