Dichtgetimmerd kantoorgebouw blijft toegankelijk

ALMERE • Ma 27 juli 2020 | 23:54 • Maandag 27 juli 2020 | 23:54

Ondanks het afsluiten van de toegangsdeur van het leegstaande kantoorgebouw aan de Wisselweg in Almere blijven er mogelijkheden om binnen te komen. De voordeur werd maandagochtend dichtgetimmerd, maar dat voorkomt niet dat dak- en thuislozen het pand alsnog betreden. Zij gaan nu naar binnen via de deuren onder het kantoorcomplex. Ook via openstaande ramen kunnen mensen naar binnen, zo constateerde Omroep Flevoland maandagavond.

De gemeente Almere had de eigenaar van het pand vorige week verordonneerd tot afsluiting na een reportage over het complex. Daarin was te zien dat het binnen gevaarlijk was. Trappen zonder leuningen en grote gaten in de betonnen vloer, waardoor je meters naar beneden kunt vallen.

Door de afsluiting lijkt het leegstaande pand niet langer toegankelijk. Maar niets is minder waar: mensen komen toch binnen. Tijdens een rondgang waren stemmen vanuit het gebouw te horen.

Twee dak- en thuislozen liepen op het parkeerterrein naast het leegstaande pand. Eén van hen gaf aan dat hij maandagochtend door de politie uit het pand was gezet. De man zei dat hij inmiddels weer toegang heeft tot het pand. Hij wilde niet vertellen op welke manier hij weer binnenkomt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel