Amsterdammer aangehouden voor betrokkenheid bij beschieten huizen

ALMERE • Wo 29 juli 2020 | 9:45 • Woensdag 29 juli 2020 | 9:45

De politie heeft dinsdag een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een of meerdere schietincidenten in Almere. Die vonden op 4 mei plaats bij huizen in de Melkdistelstraat en het Freyjaplantsoen.

In het onderzoek naar de schietincidenten kwam de verdachte Amsterdammer in beeld. Hij werd in de hoofdstad aangehouden en zijn woning werd doorzocht. De verdachte wordt verder verhoord. Volgens de politie gaat het recherche-onderzoek onverminderd door.

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde eerder aandacht aan de beschoten woningen in Almere. Tussen de beide beschietingen zat volgens de politie slechts tien minuten.

Beelden van de dader vastgelegd
Van de dader van de beschieting aan het Freyjaplantsoen bleek beeld en geluid te zijn vastgelegd. Op de beelden is te zien hoe de vermoedelijke dader langs komt lopen. Enkele seconden later klinkt er een hard salvo van schoten.

Het pand aan de Melkdistelstraat werd op 1 mei ook al beschoten. De bewoners van dit pand en dat aan het Freyjaplantsoen zijn familie van elkaar. Volgens de politie wilden ze weinig kwijt over de incidenten. De politie zegt dat het erop lijkt dat ze geïntimideerd worden en er dreigementen zijn dat het nog erger kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel