Beschieting woningen in Opsporing Verzocht

ALMERE • Di 7 juli 2020 | 15:40 • Dinsdag 7 juli 2020 | 15:40

In het tv-programma Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond beschietingen op woningen in Almere behandeld. De beschietingen waren op 4 mei in de Melkdistelstraat en het Freyjaplantsoen. Tussen de beide beschietingen zat volgens de politie slechts tien minuten.

Van de dader van de beschieting aan het Freyjaplantsoen blijkt beeld en geluid te zijn vastgelegd. De beelden zijn gemaakt door iemand die vlakbij de beschoten woning woont. Op de beelden is te zien hoe de vermoedelijke dader langs komt lopen. Enkele seconden later klinkt er een hard salvo van schoten.

Het pand aan de Melkdistelstraat is op 1 mei ook al beschoten. De bewoners van dit pand en dat aan het Freyjaplantsoen zijn familie van elkaar. Volgens de politie willen ze weinig kwijt over de incidenten. De politie zegt dat het erop lijkt dat ze geïntimideerd worden en er dreigementen zijn dat het nog erger kan worden.

Er zijn de afgelopen maanden meerdere schietpartijen geweest in Almere. De politie liet eerder al weten dat er een verband is tussen al die zaken. Er zijn bij de schietincidenten geen gewonden gevallen, maar de onrust in de buurt is groot. De burgemeester van Almere heeft de woningen daarom voor de duur van zes weken gesloten.

De politie heeft laten weten dat er na de uitzending één "waardevolle en concrete" tip is binnengekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel