Fractievoorzitters Urk vergaderen over lot SGP-wethouder

URK • Do 6 augustus 2020 | 11:18 • Donderdag 6 augustus 2020 | 11:18

De fractievoorzitters van Urk vergaderen donderdagavond over het lot van SGP-wethouder Geert Post. Post ligt onder vuur nu bekend is geworden dat hij naast zijn wethouderschap ook een functie heeft in het bedrijf JPTRANS URK van zijn zoon. De politicus heeft dat nooit bij de gemeente gemeld terwijl dat wel verplicht is.

De zoon van Post zit sinds vorige week vast in een Engelse cel, nadat bij het Franse Calais in zijn vrachtwagen ruim vierhonderd kilo harddrugs werd gevonden. Een woordvoerder van de National Crime Agency (Verenigd Koninkrijk) zegt dat de chauffeur 250 kilo cocaïne en 169 kilo speed in de laadruimte van zijn vrachtwagen vervoerde. De zoon blijft voorlopig in de Engelse gevangenis.De positie van zijn vader, wethouder Geert Post, is wankel. Zowel het college van B en W als de gemeenteraad wil weten op wat voor manier Post precies bij het bedrijf is betrokken, en waarom hij zijn nevenfunctie niet heeft opgegeven bij de gemeente. Geert Post zal hierover vanavond opheldering moeten geven. Burgemeester Ineke Bakker is ook bij de vergadering aanwezig. Zij wil inhoudelijk nog niet op de kwestie reageren. Volgens haar ligt de bal bij de politiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel