Oud-wethouder Geert Post had zoveel voorkeurstemmen niet verwacht

URK • Do 17 maart 2022 | 23:11 • Donderdag 17 maart 2022 | 23:11

Oud-wethouder Geert Post van Urk had wel verwacht dat hij stemmen zou krijgen. "Maar dat het er zoveel zouden worden, dat had ik niet verwacht." Het is de eerste reactie van Post die met 325 voorkeurstemmen, ondanks de onverkiesbare 27e plaats op de SGP-lijst, toch op plek 2 binnen kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Post had al van verschillende kanten gehoord dat ze op hem zouden stemmen. "We vinden dat je weer een plek moet hebben in de raad", was de reactie vertelt hij opgetogen. We treffen Post in zijn vrachtwagen op weg van Urk naar Zeeland. Na de verkiezingsuitslag was hij al gelijk op pad gegaan. "Dat rijden op de vrachtwagen, daar geniet ik van."

Vrachtwagenchauffeur
De oud-wethouder is tegenwoordig vrachtwagenchauffeur in het bedrijf van zijn zoon Jelle Post. Die werd verdacht van drugssmokkel. Post: "Ik ben niet gestopt als wethouder omdat ik het niet leuk vond. Maar om het bedrijf van mijn zoon, die vast zat in de gevangenis, te redden." Post besloot op te stappen, nadat hij in 2020 in opspraak kwam na een kritisch rapport over zijn integriteit. Zoon Jelle werd vrijgesproken van drugssmokkel en vader Post besloot mee te doen aan de verkiezingen voor zijn partij de SGP en kwam dus terecht in een toppositie.

Post zou op de lijst van de SGP gezet zijn om te voorkomen dat er een scheuring in de partij komt, als hij een eigen partij zou beginnen. Daar was geen sprake van, zegt hij nu. "De SGP is mij lief en dierbaar. Wat er gebeurd is in mijn persoonlijke leven heeft niets te maken met de partij."

Verdubbeling
Het aantal zetels van de SGP is verdubbeld van 3 naar 6 bij de gemeenteraadsverkiezingen van deze week. De SGP is de grootste op Urk en Post zelf staat op nummer 2. Toch is hij terughoudend met het uitspreken van zijn voorkeur voor een coalitie. Post: "Daar is het nog te vroeg voor en ik ben natuurlijk ook niet de lijsttrekker."

Het kandidaat-raadslid is van plan te stoppen met zijn werk als vrachtwagenchauffeur. Post: "Na veertien dagen ga ik van de vrachtwagen af". Maar eerst rijdt hij nog een vrachtje naar Yerseke in Zeeland. "Daar ga ik lossen, laden, m'n rust pakken en dan ben ik vrijdagnacht terug op Urk."

Naast raadslid geeft Post ook aan dat hij directeur wordt van een basisschool.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel