Ambtenaar bedreigd na onderhandelingen terugdringen studentenwoningen

DRONTEN • Za 22 augustus 2020 | 11:29 • Zaterdag 22 augustus 2020 | 11:29

Een ambtenaar die in overleg was met de bewoners van Dronten Noord over het terugdringen van het aantal studentenwoningen in de wijk is bedreigd. De medewerker is onmiddellijk van de zaak afgehaald en er is nu een externe medewerker ingehuurd.

De gemeente bevestigt dat de bedreiging heeft plaatsgevonden en dat er aangifte is gedaan bij de politie. Overige vragen over dit onderwerp worden niet beantwoord in het belang van het onderzoek.

De externe adviseur moet fungeren als contactpersoon tussen de inwoners van Dronten-noord, diverse instellingen en de gemeente. Dit kost de gemeente 40.000 euro.

Meer studenten dan wenselijk
De gemeente probeert het aantal studentenwoningen in Dronten Noord terug te dringen. Dit omdat er nu meer studenten wonen dan wenselijk is en dat leidt tot overlast. De behoefte aan studentenhuisvesting neemt juist toe doordat de Aeres Hogeschool in Dronten steeds meer studenten trekt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel