Ook Drontenaren balen van Elburgerbrug

DRONTEN • Do 17 september 2020 | 8:59 • Donderdag 17 september 2020 | 8:59

Ook Drontenaren zijn de mankementen aan de Elburgerbrug helemaal zat. Daarom heeft CDA-raadslid Willemien Wever vragen over de brug gesteld, zodat wethouder Irene Korting ze kan stellen aan de provincie. Het CDA wil hiermee de druk op de provincie Flevoland vergroten.

Vorige week stuurde de gemeente Elburg een pittige brief naar de provincie. In die gemeente heerst veel ongenoegen over de mankementen van de Elburgerbrug. Volgens de Gelderlanders zijn er veel werkzaamheden en is de weg over de brug te vaak dicht.

Ook ChristenUnie Flevoland vroeg al eerder aan Provinciale Staten om opheldering over de staat van Flevolandse verkeersbruggen. De partij maakt zich onder meer zorgen om de technische gebreken rond de Elburgerbrug, de Tollebekerbrug en de Arie de Witbrug.

Wever geeft wel aan dat het een provinciale aangelegenheid is en dat de provincie eigenaar van de brug is. Door ook in Dronten vragen over de brug te stellen, hoopt ze dat er snel een structurele oplossing komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel