'Ontbreken Floriade-sponsoren geen reden tot zorg'

ALMERE • Do 17 september 2020 | 13:39 • Donderdag 17 september 2020 | 13:39

Het ontbreken van sponsoren voor de Floriade is geen reden tot zorg. Dat antwoordt het Almeerse college van burgemeester en wethouders op vragen van de PVV-fractie. De partij vroeg in augustus wat het college ervan vond dat er nog geen sponsoren waren voor de wereldtuinbouwtentoonstelling die in 2022 in Almere Stad wordt gehouden.

Aanleiding van de PVV-vragen waren de uitspraken van directielid van de Floriade Peter Verdaasdonk. Hij zei destijds dat er nog geen sponsorcontracten waren getekend. Zijn college Pieter Cloo kondigde twee maanden eerder aan dat hij snel de namen van de eerste vijf sponsoren bekend zou maken. Verschillende politieke partijen vonden het toen opmerkelijk dat de twee directeuren van de Floriade verschillende uitspraken deden over de sponsoring.

Verschillende fracties in de gemeenteraad maken zich zorgen over het ontbreken van sponsorinkomsten. In de begroting van de Floriade zou het evenement een bedrag van 10 miljoen euro binnenhalen door de sponsoring maar het is de Floriade BV tot op heden niet gelukt om sponsoren te vinden. Burgemeester en wethouders: "Wij zien momenteel dat, vanwege de Covid 19-crisis, het binnenhalen van sponsoren extra lastig is. Het team dat verantwoordelijk is voor de sponsoring is onlangs versterkt. Het is te vroeg om ervan te spreken dat er geen sponsoren worden binnengehaald."

Volgens het college van burgemeester en wethouders streeft de Floriade BV er nog steeds naar om de begrote sponsorinkomsten van 10 miljoen euro bijeen te brengen. "Wij zijn hier regelmatig over in gesprek met de Floriade BV. Wij hopen dat bedrijven zullen bijdragen als sponsor en partner maar dat kost tijd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel