De Reus: Wél hard gelobbyd voor Lelylijn

FLEVOLAND • Wo 23 september 2020 | 22:27 • Woensdag 23 september 2020 | 22:27

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben zich wel ingezet voor de Lelylijn, maar de provincie heeft daarover niet veel bekendgemaakt. Dat was woensdagmiddag in het kort de reactie van gedeputeerde Jan de Reus op vragen van het CDA-statenlid Hennie Bogaards (CDA) over het gebrek aan inzet van de provincie voor de Lelylijn.

De Lelylijn is een mogelijke toekomstige spoorlijn van Lelystad, via Emmeloord naar Groningen. Vooral de drie noordelijke provincies hebben zich daar hard voor gemaakt. Het verwijt van het CDA is dat Flevoland zich aan de oppervlakte hield. Statenlid Hennie Bogaards (CDA) beweert dat Groningen, Friesland en Drenthe veel actiever zijn in de lobby voor de gewenste spoorlijn naar het noorden.

Gedeputeerde De Reus zegt dat hij zich juist wél heeft ingezet. "Toen het onderzoek zou worden gehouden heeft Flevoland zich aangemeld als mede-opdrachtgever maar dat is door het ministerie afgewezen. Dat wilde niet met te veel partijen aan tafel zitten." De Reus zei ook dat hij hard aan het lobbyen is voor de Lelylijn en een "positieve grondhouding heeft" als het gaat om de treinverbinding.

Volgens Bogaards had De Reus dat eerder moet melden. "Dan was er minder ophef geweest. Dit doet ook geen goed aan de beeldvorming over Flevoland." De gedeputeerde zei dat hij zich al verschillende keren positief heeft uitgelaten over de Lelylijn. "Ik heb in de Staten al een aantal keren gemeld dat ik wel degelijk bij het bestuurlijk overleg heb gezeten. Ik heb ook gezegd dat ik een ‘vriend van de Lelylijn’ ben geworden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel