Uitzendbureaus varen wel bij booming visserij

URK • Do 24 september 2020 | 21:56 • Donderdag 24 september 2020 | 21:56

Uitzendbureaus varen wel bij de economische groei van de visserij. Uitzendbureau Werckpost op Urk, dat vijf jaar geleden begon als familiebedrijf, heeft net een nieuw hoofdkantoor geopend aan het Rif.

"Op Urk zelf is de business flink gegroeid de afgelopen tien jaar", constateert Maria Coenen-Post van Werckpost. In het bestand van 1000 werknemers voor de visverwerkende industrie zitten onder meer mensen uit Polen, Hongarije en Bulgarije. Voor de huisvesting overlegt het uitzendbureau met de gemeenten Urk en Noordoostpolder.

Bij de vissersfamilies op Urk nemen de kinderen niet meer automatisch het werk over. Ze kiezen steeds vaker hun eigen weg en de uitzendbureaus vullen die gaten steeds meer op.

Inmiddels zijn er ook vestigingen van Werckpost geopend in Kampen, IJmuiden, Harlingen en zelfs in Polen. Coenen-Post: "Uitzendbureau zijn in deze tijd is echt marathon lopen. Waar het ons voorheen zo'n beetje is overkomen, proberen we nu bedachtzaam naar de komende 15 jaar te kijken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel