PvdA niet uit op val minderheidscollege

LELYSTAD • Zo 25 oktober 2020 | 10:35 • Zondag 25 oktober 2020 | 10:35

Oppositiepartij PvdA is er niet op uit het college naar huis te sturen, nu de nieuwe coalitie al na een paar maanden haar meerderheid kwijt is. PvdA-fractievoorzitter Emiel van der Herberg reageert daarmee in het programma Over Flevoland Gesproken op de overstap van raadslid Eric van Luxemburg van de Inwonerspartij naar de PVV.

De minderheidscoalitie hoeft geen motie van wantrouwen te vrezen van de PvdA. "Wij staan niet te springen om een debat over de ontstane situatie", stelt Van der Herberg. "We hebben al zo veel gedoe gehad, het afgelopen half jaar. Lelystad is niet gediend met nieuwe formatieonderhandelingen. Die tijd hebben we niet: de stad moet bestuurd worden, het is crisis."

De PvdA belandde na de politieke crisis van afgelopen voorjaar voor het eerst in de geschiedenis van Lelystad in de oppositie. Van der Herberg benadrukt dat zijn partij die nieuwe rol oppakt zonder heel veel wrok. "Wel zijn we kritisch op voorstellen die we niet goed vinden voor de stad."

Kritiek vanuit de coalitie dat de voormalige collegepartijen zich gedragen als 'slechte verliezers' wijst hij van de hand. Volgens de PvdA-er draagt "dit soort gedoe" niet bij aan de inspanningen om het beste voor de stad te bereiken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel