Partijen willen weten waar het fout ging met de Jeugdzorg

LELYSTAD • Di 27 oktober 2020 | 10:04 • Dinsdag 27 oktober 2020 | 10:04

Als het aan diverse partijen in de gemeenteraad van Lelystad ligt, komt er een onderzoek naar de Jeugdzorg. Mooi Lelystad, de VVD, Leefbaar Lelystad, de Inwonerspartij en Forum voor de Ouderen schrijven in een motie dat de Rekenkamer zich daarover moet buigen.

De partijen maken zich zorgen over de Jeugdzorg. Deze week stuurde het Jeugd- en Gezinsteam (JGT) Lelystad een brandbrief aan de gemeente. Door onduidelijkheden rond een aanstaande reorganisatie is daar al bijna een derde van de medewerkers vertrokken. Daardoor komt de hulp aan gezinnen in de knel, aldus de brief.

'Onderlinge verhoudingen aangetast'
De partijen willen nu weten wat er de afgelopen jaren mis is gegaan en welke rol de ambtelijke organisatie, het college en de raad daarin hebben gehad. De onderlinge verhoudingen hebben volgens Bart Schopman van Mooi Lelystad 'zwaar te lijden gehad onder dit dossier'. "Er is geen respect meer voor elkaars mening en er wordt op de man of vrouw gespeeld. Vorige week dinsdag werd niet het college aangesproken maar de wethouder persoonlijk. Die lijn willen wij als Mooi Lelystad niet over gaan. Dit onderzoek zal aantonen waar de fouten zijn gemaakt."

"Er is geen respect meer voor elkaars mening en er wordt op de man of vrouw gespeeld"

— Bart Schopman, Mooi Lelystad

De motie wordt dinsdagavond ingediend tijdens de raadsvergadering. Ook GroenLinks komt dan met een motie over de Jeugdzorg. Die partij wil de voorgestelde bezuiniging van zes miljoen euro tijdelijk stopzetten. GroenLinks wil eerst praten over een nieuwe opzet van de Jeugdzorg. Dat gebeurt waarschijnlijk pas in januari.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel