'Bestuurders rijden minder hard bij de Oeverloper door maatregelen'

DRONTEN • Wo 28 oktober 2020 | 8:00 • Woensdag 28 oktober 2020 | 8:00

Bestuurders rijden minder hard bij de gevaarlijke oversteekplaats de Oeverloper in Dronten. Dat zegt de gemeente. De gemiddelde snelheid bij het zebrapad is teruggebracht van bijna 60, naar 50 kilometer per uur.

De Oeverloper werd vorig jaar in een onderzoek van Omroep Flevoland en de andere regionale omroepen, uitgeroepen tot ‘gevaarlijkste verkeerssituatie’ van de provincie. De gemeente treft sindsdien maatregelen om de situatie te verbeteren. Deze zomer is een rode coating en zigzagmarkering aangebracht. Eerder waren al witte hekwerken en een fluorescerende paal geplaatst. Wethouder Irene Korting is tevreden over de maatregelen die zijn genomen: "We zien een positief effect.”

In 2018 reden automobilisten ter hoogte van het zebrapad tegen de 60 kilometer per uur. Recentelijk heeft de gemeente opnieuw onderzoek gedaan. Vlak voor de drempel bij het zebrapad, wordt nu gemiddeld 50 km/uur gereden. De gemeente gaat ervan uit dat ook de drempel nog enig effect heeft op de snelheid. Daarom wordt op de drempel uitgegaan van een snelheid die zelfs onder de 50 kilometer per uur ligt.

De huidige maatregelen zijn bedoeld als tijdelijke oplossing. Op de lange duur gaat de situatie veranderen, want de gemeente wil de voetgangersbrug tussen De Oeverloper en De Zate vervangen voor een combinatie van een fiets- en voetgangersbrug. Dan worden ook de huidige drempels over de Oeverloper aangepast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel