Wethouder over jeugdhulp: "Tot juli blijft zorg gecontinueerd"

LELYSTAD • Wo 28 oktober 2020 | 17:18 • Woensdag 28 oktober 2020 | 17:18

Wethouder Madelon van Noort zegt te kunnen garanderen dat de jeugdzorg in Lelystad tot 1 juli 2021 gewoon doorgaat. Van Noort: "We zijn heel erg blij dat we zeker weten dat in ieder geval tot juli 2021 de zorg gecontinueerd zal worden zoals het ook de afgelopen periode was."

De wethouder zegt dit in reactie op de zorgen van het Jeugd- en Gezinsteam (JGT) Lelystad, dat een brief heeft gestuurd aan de gemeenteraad. In de brief gaf ze aan dat al een derde van het personeel is opgestapt vanwege de onduidelijkheid rondom de bezuinigingen. Van Noort geeft aan dat ondanks dat de kinderen en gezinnen 'gewoon de zorg krijgen die ze gewend waren.'

Raadsvergadering
Dinsdagavond werd er in de gemeenteraad uitvoerig gesproken over de plannen rondom de bezuinigingen. Zo is er afgesproken dat de wethouder de raad vanaf nu maandelijks op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen. Ook heeft het college aangegeven positief te staan tegenover het idee van een onderzoek van de Rekenkamer naar de rol van de ambtelijke organisatie in de afgelopen jaren. GroenLinks was van mening dat de bezuinigingen moeten worden uitgesteld, maar dat gaat niet gebeuren. Van Noort: "Het is op dit moment gewoon niet meer te betalen. Door uitstellen stapelen de kosten zich alleen maar verder op."

'Zorg wel in het geding'
Financieel wordt de zorg tot 1 juli dus gecontinueerd, de vraag is wel of dit praktisch ook mogelijk is, aangezien JGT het met een derde minder personeel moet doen. Gezinshulpverlener Mieke Gerritsen, die vorige week gestopt is bij JGT vanwege alle bezuinigingen, is van mening dat de continuïteit van de zorg zeker wel in het geding is. "Veel van de vaste ervaren krachten vertrekken en daar komen onervaren tijdelijke krachten voor in de plaats. Dit gaat zeker ten koste van gezinnen die hulp nodig hebben."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel