Emelwerda past onderwijs aan door vele besmettingen

EMMELOORD • Za 21 november 2020 | 15:09 • Zaterdag 21 november 2020 | 15:09

Omdat het aantal positief geteste leerlingen op het Emelwerda College in Emmeloord de afgelopen dagen snel toenam, volgen veel klassen nu online-onderwijs. Ook wordt de onderbouw van mavo, havo en vwo verdeeld in twee groepen zodat ze niet tegelijk op school zijn. Dat schrijft de interim-directeur in een e-mail aan de ouders.

In zeven klassen in de onder- en bovenbouw kwam het percentage leerlingen dat vanwege corona afwezig was boven de 25 procent uit. Dat betekent niet dat zij allemaal corona hebben. Het kan ook zijn dat leerlingen nog in afwachting van een test zijn of in quarantaine zitten. De klassen zijn naar huis gestuurd. Zij krijgen nu 10 dagen digitaal onderwijs.

Daarnaast is het zo dat als vier klassen in de onderbouw of vier klassen in de bovenbouw boven het percentage van 25 procent uitkomen, de school overschakelt op 'hybride onderwijs'. Daarbij worden de klassen in twee groepen verdeeld. Het ene deel is dan fysiek aanwezig op school en het andere deel volgt de lessen digitaal. Dit wordt om de dag gewisseld.

Vrijdag is de school op deze vorm van onderwijs overgeschakeld in de onderbouw. De bovenbouw mag, op twee klassen na, gewoon op school komen.

Besmettingen op andere scholen
Niet alleen het Emelwerda College heeft te maken met veel besmettingen. Het Ichthus College in Dronten werd afgelopen week uit voorzorg helemaal gesloten, nadat in het weekend bij drie docenten een coronabesmetting was vastgesteld. De ongeveer 700 leerlingen mogen komende dinsdag weer naar school.

Op het Helen Parkhurst in Almere zaten vorige week 30 leerlingen en 5 docenten thuis omdat ze besmet bleken. Vrijdag zaten er nog 15 leerlingen en 2 docenten ziek of uit voorzorg thuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel