Tweede brandstofdief Urk mogelijk ook de cel in

URK • Di 24 november 2020 | 12:42 • Dinsdag 24 november 2020 | 12:42

Het Openbaar Ministerie eist dat een 27-jarige Almeerder een half jaar de cel ingaat voor betrokkenheid bij het stelen van 2.000 liter brandstof. Van de eis is drie maanden voorwaardelijk. De diefstal was vorig jaar september bij tankstation De Pan op Urk. Dat gebeurde met een speciaal geprepareerde bus.

Volgens de Almeerder heeft hij helemaal niks met de zaak te maken. Hij kreeg alleen een lift van de man die de bus bestuurde. Deze eveneens 27-jarige man uit Almere werd eerder dit jaar voor zijn aandeel veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Hij legde wel een bekentenis af.

De officier van justitie vindt dezelfde straf op zijn plaats voor de man die dinsdag plaatsnam in de Lelystadse rechtbank. Zijn verhaal over de lift vindt de officier niet geloofwaardig. Er is wat het OM betreft genoeg bewijs dat de Almeerder ook actief meehielp met de diefstal.

De bus die bij de diefstal werd gebruikt had twee enorme ingebouwde containers, waar de brandstof via een slang in was gepompt. Een getuige betrapte de twee op heterdaad bij het onbemande tankstation en belde de politie. Die wist de twee kort daarna aan te houden op de A6.

Op de zitting zei de verdachte dat hij pas wist wat er aan de hand was, toen de politie de bus van de weg haalde en een kijkje nam in de wagen. Daarvoor had hij wel een sterke brandstoflucht geroken, maar verder niet. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel