Kunstdependance wordt drijvend paviljoen

ALMERE • Wo 2 december 2020 | 10:33 • Woensdag 2 december 2020 | 10:33

De geplande dependance van het toekomstige kunstmuseum in Almere wordt een drijvend paviljoen. De voorloper van het museum met moderne kunst komt op het Floriadeterrein. De gemeente Almere laat weten dat het paviljoen opent bij de start van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022.

Het ontwerp van het paviljoen komt van een Rotterdams architectenbureau. Een commissie heeft dit ontwerp uit vijf inzendingen gekozen. Volgens voorzitter Marc Glaudemans sluit dit paviljoen in opzet en materiaalkeuze mooi aan op de Land Art traditie in Flevoland.

Het gaat om een voorloper van een vast museum dat niet voor 2025 open gaat. De gemeente Almere heeft 13 miljoen euro van het Fonds Verstedelijking Almere gereserveerd voor de realisatie van het museum. Ook de provincie en het Rijk dragen aan het museum bij. Hoeveel geld het in totaal gaat kosten is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel