Gesloten kassasysteem voor overvallen winkelier

LELYSTAD • Do 3 december 2020 | 18:12 • Donderdag 3 december 2020 | 18:12

De Primera in het Lelycentre in Lelystad heeft sinds deze week een gesloten kassa-systeem. Eigenaar Ronald Riecker laat weten dat hij een demomodel cadeau heeft gekregen van de leverancier. Zijn zaak is inmiddels al vijf keer overvallen en dat is Riecker spuugzat.

De winkelier wilde graag zo'n betaalsysteem, zodat het personeel en eventuele overvallers niet zomaar bij het geld kunnen. De kassa geeft alleen contant geld terug, maar kan niet worden geopend om bij de gehele inhoud te komen.

Om de dure kassa te kunnen kopen, was Riecker in september een inzamelactie begonnen. Dat geld wordt nu besteed aan een veilige kassa voor het tweede filiaal in het centrum.

Ook gemeente werkt aan kassaplan
Burgemeester Henry Meijdam zei vorige maand in de gemeenteraad dat de gemeente bezig is met een plan om ondernemers in het Lelycentre eenmalig financieel te helpen met de aanschaf van een gesloten kassasysteem. Dat moet helpen om het aantal overvallen in het winkelcentrum omlaag te brengen.

Daarnaast werkt de gemeente aan een plan om de veiligheid in en rond het Lelycentre te verbeteren. Politie en toezichthouders gaan daar gezamenlijk extra surveilleren. Ook wordt onderzocht of gemeentelijk cameratoezicht mogelijk is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel