CDA teleurgesteld: 'Maatregelen dodenweg N50 onvoldoende'

NOORDOOSTPOLDER • Wo 9 december 2020 | 12:48 • Woensdag 9 december 2020 | 12:48

Het CDA in Noordoostpolder is teleurgesteld in de maatregelen rondom de N50. Volgens fractievoorzitter Johan Goos doet minister Van Nieuwenhuizen onvoldoende om ongelukken op de 'dodenweg' te voorkomen.

Dinsdag werd bekend dat de de N50 tussen de Ramspolbrug en Kampen extra ribbels langs de middenstrook krijgt. Volgens de minister is de kans op frontale aanrijdingen daardoor veel kleiner. Goos vindt dat niet voldoende, omdat er ook andere ongelukken gebeuren.

Eind november overhandigde Goos een petitie met 11.000 handtekeningen aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Bij het overhandigen van de petitie heeft hij de slachtoffers van de afgelopen vijf jaar in kaart gebracht. Volgens hem gebeuren er op de weg teveel ongelukken, die ook geregeld dodelijk aflopen.

Om dat te voorkomen ziet Goos graag dat het verkeer eerder gewaarschuwd wordt om snelheid te verminderen, bijvoorbeeld als er file is. Daarom pleit Goos voor matrixborden die je van verre kunt zien.

Teleurgesteld heeft Goos vernomen dat de gewenste maatregelen er niet komen. Dat maakt hem niet minder strijdlustig. "Dat heb ik ook al tegen het CDA-kamerlid gezegd. Ga er maar vanuit dat ik jullie weet te vinden bij het volgende ongeluk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel