Staatsbosbeheer krijgt subsidie voor beheer grote grazers OVP

FLEVOLAND • Do 10 december 2020 | 21:28 • Donderdag 10 december 2020 | 21:28

Staatsbosbeheer krijgt 1,6 miljoen euro van de provincie voor extra werk dat het beheer van de grote grazers in de Oostvaarderplassen met zich meebrengt. Het college van Gedeputeerde Staten heeft ingestemd met een incidentele subsidie-aanvraag voor vier jaar.

Staatsbosbeheer heeft aangegeven extra werk te hebben van besluiten die de provincie heeft genomen over de paarden, heckrunderen en edelherten. Zo moeten boswachters de aantallen dieren goed in de gaten houden en maatregelen treffen als het er te veel worden. Dat gebeurt door middel van afschieten of vangen van dieren. Ook is extra geld nodig voor het bijvoeren van de kuddes.

Daarnaast wordt continue gemonitord hoe het staat met de kwaliteit van het water en de vegetatie. In het recente verleden zijn er problemen geweest met het vlees van konikpaarden dat te veel dioxines bevat. Ook speelt nog een onderzoek naar een te hoog gehalte cadmium in de paarden. De subsidieverlening stopt eind 2023.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel