Overlastvrezende buren van verpakkingsbedrijf krijgen gelijk van rechter

CREIL • Wo 16 december 2020 | 13:34 • Woensdag 16 december 2020 | 13:34

De buren van een verpakkingsbedrijf in Creil hebben succes geboekt voor de Raad van State. Het besluit van de gemeente Noordoostpolder, waardoor het bedrijf kan uitbreiden, is door de voorzieningenrechter teruggedraaid.

Agro Packing Foods aan het Klutenpad in Creil is op eigen risico al begonnen met de bouw van een nieuwe loods van 700 vierkante meter, maar er volgt in februari nog een uitgebreide rechtszaak over de bezwaren van de omwonenden.

Zij vechten het bestemmingsplan aan, omdat ze vinden dat er geen verwerkingsbedrijf voor agrarische producten mag komen op grond die eerst een agrarische bestemming had. De gemeente Noordoostpolder vindt dat het verwerkingsbedrijf een gewoon agrarisch bedrijf is, alleen komen de producten van andere boeren.

De rechter is het met de buren eens dat het terrein veel intensiever gebruikt kan worden in het nieuwe bestemmingsplan, mogelijk met overlast tot gevolg. Volgens de rechter is het twijfelachtig of het besluit van de gemeente stand houdt in de uitgebreide rechtszaak. Daarom heeft ze er voorlopig een streep door gezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel