Verkeersdrukte op Flevolandse wegen afgenomen na lockdown

FLEVOLAND • Do 17 december 2020 | 12:29 • Donderdag 17 december 2020 | 12:29

"Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan." Dat was maandagavond opnieuw het dringende advies van premier Mark Rutte. In Flevoland wordt daar naar geluisterd, maar minder goed dan bij de eerste lockdown in maart. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens over de verkeersdrukte in Flevoland.

Op de Flevolandse snelwegen was het dinsdag dertien procent minder druk op de weg dan voor de coronacrisis. Dinsdag was de dag na de tv-toespraak over de nieuwe coronamaatregelen. Een week eerder, op dinsdag 8 december, was de verkeersdrukte tien procent minder dan voor coronapandemie.

Situatie in maart
Het aantal verkeersbewegingen daalde snel na de eerste coronamaatregelen halverwege maart. Op 31 maart waren er 37 procent minder auto's te zien op de Flevolandse snelwegen. In de zomer lag het aantal auto's vrijwel weer op het normale niveau, om vervolgens de daaropvolgende maanden weer geleidelijk aan te dalen.

In Utrecht en Noord-Holland is het relatief gezien het meest rustig op de weg. Het verkeer in die provincies is zo'n twintig procent lager dan begin maart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel