Asbestinventarisatie Eurotower afgekeurd, werk langer stil

LELYSTAD • Vr 18 december 2020 | 13:26 • Vrijdag 18 december 2020 | 13:26

De renovatie van de Eurotower in Lelystad heeft verdere vertraging opgelopen, omdat de gemeente een onlangs opgestelde asbestinventarisatie heeft afgekeurd. De inventarisatie werd uitgevoerd door de saneerder, in opdracht van Klooster van Breda B.V., de eigenaar van het pand.

Volgens de gemeente zijn niet alle ruimtes in het pand bekeken, terwijl dit wel de opdracht was. Een asbest-inventarisatiebureau moet nu alsnog in alle ruimtes van het gebouw vaststellen of daar asbest verwerkt is. Pas daarna kan een saneringsplan worden opgesteld, dat nodig is om de werkzaamheden te mogen hervatten.

De Eurotower werd op 18 november verzegeld door de gemeente, omdat er op een illegale manier asbest was verwijderd. De Inspectie SZW legde een week eerder het werk op de bouwplaats al stil, omdat er buitenlandse bouwvakkers zonder werkvergunning waren aangetroffen. Zij woonden en sliepen bovendien in het pand. De gemeente zegt in deze zaak nog altijd nauw samen te werken met de Inspectie SZW.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel