Eigenaren Eurotower krijgen twee weken uitstel van gemeente

LELYSTAD • Vr 22 oktober 2021 | 14:38 • Vrijdag 22 oktober 2021 | 14:38

De eigenaren van de Eurotower in Lelystad krijgen twee weken langer om ervoor te zorgen dat hun vergunning niet ingetrokken wordt. Ze zijn bezig om in het pand woningen te bouwen. Toen ze in 2019 eigenaar van het gebouw werden, zijn ze dit vergeten te melden terwijl dat wel verplicht is. In de Eurotower moeten 80 appartementen worden gerealiseerd, maar zonder omgevingsvergunning mag dat niet.

De gemeente heeft de nieuwe eigenaren verzocht om gegevens op te sturen, maar dat liet op zich wachten. Daarom koos de gemeente ervoor om de druk op te voeren. Er is gedreigd om de omgevingsvergunning in te trekken.

Een gemeentewoordvoerder laat weten dat er inmiddels contact is geweest met de eigenaren van het pand. Hun advocaat heeft om uitstel gevraagd met een goede reden, vertelt ze. Daarom is ervoor gekozen om het uitstel te verlenen. Wat de exacte reden is, kon de woordvoerder niet zeggen vanwege de privacy.

Bibob
De gegevens die de gemeente opvraagt worden gebruikt in een zogenoemde Bibob-procedure. Hierbij onderzoekt de gemeente bijvoorbeeld of er gevaar dreigt dat een vergunning wordt misbruikt. Zo wordt voorkomen dat de overheid criminele activiteiten faciliteert en wordt bovendien de concurrentiepositie van bonafide ondernemers beschermd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel