Gemeente dreigt vergunning voor Eurotower in te trekken

LELYSTAD • Di 19 oktober 2021 | 19:35 • Dinsdag 19 oktober 2021 | 19:35

De eigenaren van de Eurotower in Lelystad dreigen de omgevingsvergunning voor de verbouwing van het pand te verliezen. Toen het voormalige kantoorgebouw in 2019 overging naar een nieuwe eigenaar is dit niet aan de gemeente doorgegeven, terwijl dat wel verplicht is. In de Eurotower moeten 80 appartementen worden gerealiseerd, maar zonder omgevingsvergunning mag dat niet.

De gemeente heeft de nieuwe eigenaren verzocht om gegevens op te sturen, maar die hebben dat tot nu toe niet gedaan. De gegevens die de gemeente opvraagt worden gebruikt in een zogenoemde Bibob-procedure. Hierbij onderzoekt de gemeente bijvoorbeeld of er gevaar dreigt dat een vergunning wordt misbruikt. Zo wordt voorkomen dat de overheid criminele activiteiten faciliteert en wordt bovendien de concurrentiepositie van bonafide ondernemers beschermd. De eigenaren van de Eurotower hebben nog tot en met aanstaande donderdag de tijd om hierover contact op te nemen met de gemeente Lelystad.

Opnieuw donkere wolken boven Eurotower
Er waren al eerder problemen met het gebouw. Vorig jaar werd de bouwplaats gesloten, omdat er achttien bouwvakkers illegaal woonden op de bouwplaats. Verder was de locatie volgens de inspecteurs onveilig, omdat er overal elektriciteitskabels loshingen en er asbest op een verkeerde manier werd verwijderd. De werkzaamheden werden pas in mei hervat.

Als de eigenaar op donderdag nog niet heeft gereageerd, zal het college eerst moeten besluiten of de vergunning daadwerkelijk wordt ingetrokken. Wanneer het college daartoe besluit, dan wordt de Eurotower verzegeld en worden alle bouwactiviteiten stopgezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel