Eurotower niet langer verzegeld: verbouwing kan doorgaan

LELYSTAD • Wo 26 mei 2021 | 19:53 • Woensdag 26 mei 2021 | 19:53

Het voormalige kantoorgebouw Eurotower in het Lelycentre in Lelystad is weer grotendeels toegankelijk voor verbouwingswerkzaamheden. Het college van B en W heeft de verzegeling van het pand opgeheven, met uitzondering van de liftschacht.

De Eurotower ging in november 'op slot', nadat de gemeente, Inspectie SZW en de politie er misstanden hadden aangetroffen. Er waren achttien buitenlandse bouwvakkers aan het werk, van wie zeker twee er geen werkvergunning hadden. Ook sliepen de werklieden op de bouwplaats, terwijl er sprake was van onveilige situaties. Zo hingen er overal losse elektriciteitsdraden en werd er asbest aangetroffen.

Grotendeels absestvrij
Na de verzegeling heeft de eigenaar, Klooster van Breda uit Hengelo, de tijd gehad om de asbest op veilige wijze te verwijderen. Dat liep vertraging op, omdat enkele ruimtes waren afgesloten. Inmiddels is het grootste deel van het pand ontdaan van asbest en voldoet de elektrische installatie aan de wettelijke eisen. De uitzondering is de liftschacht. Die wordt pas vrijgegeven, zodra de situatie ook hier veilig is.

De Eurotower wordt verbouwd van kantoorpand naar een woonflat met 81 huurappartementen en studio's. Door de verzegeling is de oplevering van de woningen vertraagd tot zeker eind dit jaar of begin 2022.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel