Stadhuispromenade krijgt 110 meter lange bank

ALMERE • Vr 18 december 2020 | 13:34 • Vrijdag 18 december 2020 | 13:34

De Stadhuispromenade in Almere krijgt een 110 meter lange bank. Ontwerper LOLA Landscape Architects heeft vrijdag het definitieve ontwerp bekendgemaakt voor de plek die nu nog een asfaltvlakte is.

In mei vorig jaar werd al een tijdelijk ontwerp gepresenteerd. Dat is samengesteld op basis van ideeën van 226 Almeerders. Zij zien graag een romantisch park gebouwd worden. Het is de bedoeling dat de Stadhuispromenade een groene plek wordt, met veel bloemen en planten. Een fijne plek om te lezen, te eten of te rusten, zegt de gemeente.

Het asfalt wordt verwijderd en de stenen die op het plein liggen, worden gebruikt om paden aan te leggen in het nieuwe ontwerp. De bomen die nu op het plein staan worden voor een deel verhuisd naar de parkeerplaats achter het stadhuis. Ongeveer de helft van de 23 stuks gaat naar de bomenbank.

Naar verwachting starten de werkzaamheden januari 2021. De planning is dat de nieuwe Stadhuispromenade in juli 2021 af is.

In dit bericht stond eerder dat marktkooplieden zich zorgen maakten over hun standplaatsen op de Stadhuispromenade. Inmiddels is door de gemeente besloten dat de kramen gewoon terugkomen. Daar is in het definitieve ontwerp rekening mee gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel