Auto in brand gestoken en ontploft op rotonde De Akkers

URK • Do 31 december 2020 | 22:26 • Donderdag 31 december 2020 | 22:26

De brandweer is donderdagavond vertrokken bij een autobrand aan de Akkers op Urk, omdat de brandweerlieden hun werk niet veilig konden uitvoeren. "Laat de hulpverleners met rust", schreef de brandweer Urk vervolgens in een bericht op Facebook. De auto is op een gegeven moment ontploft.

De autobrand aan de Akkers werd rond 21.20 uur gemeld. Op Twitter is een filmpje te zien, waarbij een onbekend persoon een auto parkeert op de rotonde van de Akkers en wegrent. Het voertuig vliegt vervolgens in brand.

Op een ander filmpje is te zien hoe de auto uiteindelijk ontploft. Er werd ook veel vuurwerk op gegooid en meerdere afvalcontainers werden op het brandende autowrak geworpen. Enkele tientallen mensen stonden te kijken naar de brand. De politie was niet zichtbaar aanwezig.

De afgelopen tijd was de rotonde van de Akkers op zaterdagavonden vaker een verzamelplek voor jongeren om zwaar vuurwerk af te steken. Een aantal keren liep dat uit op ongeregeldheden, maar de afgelopen weken was het relatief rustig. Burgemeester Cees van den Bos stelt in een bericht op Twitter dat ook de jaarwisseling relatief rustig is verlopen. "Door een paar autobranden is wel schade aangericht. In de nacht van oud en nieuw raken we bijna gewend aan schade en zwaar vuurwerk, maar het is natuurlijk niet normaal". Hij schrijft veel waardering te hebben voor het optreden van de brandweer donderdagavond.

De gemeente meldt dat er geen aanhoudingen zijn verricht en dat het aantal mensen op straat beperkt was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel