Vragen over misgelopen geld voor Lelylijn

FLEVOLAND • Do 21 januari 2021 | 11:44 • Donderdag 21 januari 2021 | 11:44

Drie politieke partijen willen van het provinciebestuur weten of er een nieuwe aanvraag wordt gedaan voor een bijdrage uit het Groeifonds voor de Lelylijn. Het gaat om de Flevolandse Partij voor de Dieren, GroenLinks en het CDA.

Vorige week werd bekend dat de Lelylijn niet tussen de veertien geselecteerde projecten zit die in aanmerking komen voor het geld. Het ingediende voorstel was namelijk niet compleet genoeg. In het Groeifonds zit 20 miljard euro voor de komende vijf jaar.

De drie partijen hebben schriftelijke vragen gesteld aan gedeputeerde staten. Ze willen onder meer weten of het provinciebestuur weet wat er niet compleet was aan de aanvraag en wat deze afwijzing betekent voor de kansen van de treinverbinding.

De politici hopen dat het college mogelijkheden ziet om de aanvraag opnieuw in te dienen. Zij vragen om maximale inzet om alsnog geld uit het Groeifonds te krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel