Eigenaar cocaïnelab 20 jaar de cel in voor doodslag

LELYSTAD • Ma 25 januari 2021 | 15:19 • Maandag 25 januari 2021 | 15:19

Een 51-jarige man is tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het doodschieten van Raymildo Landveld in Amsterdam, 2,5 jaar geleden. De verdachte was eigenaar van cocaïne die was geproduceerd in een lab in Lelystad. Hij was de enige schutter volgens de rechtbank. De man heeft diezelfde dag ook geschoten op twee andere slachtoffers.

De verdachte huurde in Lelystad twee containers waarin een drugslab en wapens zijn gevonden.

Het OM gaat ervan uit dat Landveld vermoord werd omdat hij het Mercedes-busje had gestolen waarin de verdachte zijn drugs vervoerde. De wagen kon honderden kilo's coke vervoeren.

Ook toen Landveld de bus meenam, zat er een lading drugs in, maar hij wist dat waarschijnlijk niet. De 19-jarige Landveld vond die auto toevallig op een plek waar hij was achtergelaten door dieven. Het slachtoffer had niets met drugs te maken.

De verdachte ontkende alles. Dat vindt de rechtbank niet geloofwaardig. Tegen de man was 30 jaar cel geëist. Het OM achtte moord bewezen. Maar volgens de rechtbank heeft de schutter zich schuldig gemaakt aan doodslag omdat hij in een opwelling schoot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel