Raadsfracties willen alternatief voor bouwplan Werkeiland

LELYSTAD • Di 26 januari 2021 | 13:08 • Dinsdag 26 januari 2021 | 13:08

Het college van B en W van Lelystad moet met projectontwikkelaar Levago gaan praten over aanpassingen in de nieuwbouwplannen op het voormalige Werkeiland Lelystad Haven. Dat staat in een motie die door alle raadsfracties is ondertekend, behalve het CDA en Denk. De raad bespreekt de bouwplannen dinsdagavond.

De nieuwbouwplannen stuiten op veel protest. Zo vinden bewoners het plan van Levago voor twee bouwblokken met vier lagen plus kap te groot en te hoog. De raadsfracties willen nu dat het college op korte termijn gaat overleggen met Levago om de plannen te wijzigen in laagbouw met maximaal twee bouwlagen, die past in de bestaande bebouwing.

Het college heeft eerder al gezegd dat het daar niets voor voelt, omdat het bestemmingsplan al elf jaar geleden is vastgesteld en de ontwikkelaars hun plannen daarop hebben gebaseerd. De gemeente vreest voor enkele miljoenen aan schadeclaims als ze Levago de plannen aan laat passen.

Volgens de motie kan de schade voor Levago worden gecompenseerd door extra woningbouw elders in de stad, zoals in de Warande of in het Stadscentrum. Ook zouden de bouwplannen voor het Werkeiland daar helemaal door kunnen worden vervangen, zeggen de fracties.

De activiteiten rond het bestaande project voor het Werkeiland moeten worden stilgelegd tot er meer duidelijkheid is, aldus de motie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel