Provincie doet nieuwe poging om geld te krijgen voor de Lelylijn

FLEVOLAND • Vr 5 februari 2021 | 16:30 • Vrijdag 5 februari 2021 | 16:30

Het provinciebestuur wil zich hard maken om een nieuwe poging te doen geld uit het Groeifonds voor de aanleg van de Lelylijn te krijgen. Een eerdere aanvraag werd afgewezen, omdat het voorstel niet compleet genoeg was.

De afwijzing was reden voor drie partijen (GroenLinks, CDA en de Flevolandse Partij voor de Dieren) om vragen te stellen aan het provinciebestuur. Zo wilden de partijen onder meer weten of de provincie weet waarom de onderbouwing van het voorstel niet compleet genoeg was.

Die vraag is voor de provincie niet zo makkelijk te beantwoorden. De aanvraag is namelijk niet door de provincie Flevoland gedaan, maar door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Voor de onderbouwing zijn vragen gesteld aan de drie noordelijke provincies: Groningen, Friesland en Drenthe. Aan Flevoland werd niet om informatie gevraagd, ook omdat de drie noordelijke provincies het onderzoek hadden opgestart.

Actievere rol
De provincie Flevoland wil daarom graag bij een hernieuwde aanvraag een actievere rol spelen en biedt aan mede-opdrachtgever te worden, samen met de drie noordelijke provincies en het ministerie. De kans is groter dat dan wel alle informatie die nodig is voor het Groeifonds compleet gemaakt kan worden. Hoeveel geld er met een nieuwe aanvraag gemoeid is, kan het provinciebestuur nog niet zeggen. Vooral omdat nog niet duidelijk is welke informatie bij de eerste aanvraag ontbrak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel