Negen weken verkeershinder door werkzaamheden aan Elburgerbrug

DRONTEN • Wo 10 februari 2021 | 10:24 • Woensdag 10 februari 2021 | 10:24

De Elburgerbrug tussen Dronten en Elburg wordt flink onder handen genomen. Daarom gaat de brug vanaf 22 februari gedeeltelijk dicht voor de duur van negen weken.

Tijdens de werkzaamheden blijft één rijbaan open. Automobilisten worden met behulp van verkeerslichten over de brug geloodst. In april wordt de brug twee weekenden geheel afgesloten. Bestuurders van motorvoertuigen moeten dan omrijden. Fietsers kunnen gebruik maken van een pontje om aan de overkant van het water te komen.

De provincie zegt dat onder meer het bedieningssysteem, de afsluitbomen en de verkeerslichten worden vernieuwd. Ook de motor die de brug beweegt wordt vervangen. Woensdagavond is een online informatieavond georganiseerd over de werkzaamheden. Die is via de website van Flevowegen te volgen.

Probleembrug
De Elburgerbrug heeft vaker problemen. Dat zorgde eerder dit jaar geregeld voor flinke vertragingen en files. Het verkeer had ook veel last van onderhoudswerkzaamheden die uitliepen. Drontenaren gaven eerder aan klaar te zijn met alle problemen. Het is de bedoeling dat alle mankementen na de opknapbeurt verholpen zijn

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel