Waterschap en provincie waarschuwen voor schaatsen op vaarten

FLEVOLAND • Wo 10 februari 2021 | 13:41 • Woensdag 10 februari 2021 | 13:41

Waterschap Zuiderzeeland en de provincie Flevoland waarschuwen voor het schaatsen op grote vaarten en tochten in de provincie. Dat komt omdat de gemalen in Flevoland door moeten malen. Daardoor kan ijs op de vaarten erg onbetrouwbaar zijn. Overigens ligt er nog niet op alle vaarten ijs op dit moment.

Volgens Marjolein Oldenbeuving van het waterschap is er de laatste tijd relatief veel regenwater gevallen. Omdat Flevoland bijna volledig onder zeeniveau ligt, moet er doorgemalen worden om geen "natte voeten" te krijgen. De gemalen tijdens een vorstperiode uitzetten, zoals dat wel in Friesland gedaan wordt, is geen optie in Flevoland.

Mocht je toch het ijs op willen, dan wijst het waterschap naar de ondiepe wateren in bebouwd gebied. Daar staat het onderliggende water meestal stil en is het ijs betrouwbaarder. Ook zijn er natuurlijk verschillende natuurijsbanen in de provincie die deze week verwachten open te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel