Rode Kruis haalt daklozen van straat vanwege de kou

ALMERE • Vr 12 februari 2021 | 17:20 • Vrijdag 12 februari 2021 | 17:20

Vrijwilligers van het Rode Kruis rijden sinds donderdag in Almere rond, op zoek naar dak- en thuislozen die in de kou op straat slapen. Deze mensen wordt een kop soep en opvang aangeboden. Donderdagavond werden drie mensen geholpen.

Het Rode Kruis riep gemeentes vorige maand op om de noodopvang open te houden tot april 2021. "Vooral nu in de coronacrisis is het belangrijk dat alle dak- en thuisloze mensen weten dat ze in elk geval gedurende de winter terecht kunnen in de noodopvang. En dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over of, en welke opvang wanneer open is'', zegt Heleen van den Berg van het Rode Kruis.

Volgens een woordvoerder van de hulporganisatie is het soms lastig om opvang te regelen in Almere.

Luc Tanja van het Leger des Heils zegt dat het inderdaad soms even puzzelen is qua opvang. In Almere worden dak- en thuislozen onder meer opgevangen in een hotel. Soms worden nu twee personen op grotere kamers geplaatst als het te vol is.

Hij hoopt dat deze noodopvang ook positieve gevolgen heeft voor de mensen die normaal niks willen weten van de opvang. "Die mensen krijgen nu een veel beter beeld van wat de opvang hen allemaal kan bieden.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel