IJsbrekers ook op het IJsselmeer aan de slag

FLEVOLAND • Do 11 februari 2021 | 20:08 • Donderdag 11 februari 2021 | 20:08

Vanaf vrijdag worden ook op het IJsselmeer ijsbrekers ingezet. Dat laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. Vanaf dinsdag hielden zes ijsbrekers al de vaargeulen in het Markermeer en de randmeren vrij.

Volgens Rijkswaterstaat zijn de vaargeulen tussen Amsterdam en Lelystad, tussen Lelystad en Lemmer en tussen Amsterdam en Harderwijk nog volop in gebruik door de scheepsvaart. Hoewel inwoners van de gemeente Bunschoten graag willen dat er een vaarverbod op het Eemmeer komt, is dat momenteel niet aan de orde.

Volgens de woordvoerder zou een vaarverbod er alleen komen bij aanhoudende vorst wanneer ook ijsbrekers het niet meer aankunnen. Dat lijkt voor de huidige vorstperiode niet van toepassing. Het blijft daarom vitaal om de vaargeulen vrij te houden voor beroepsvaart. Op dit moment geldt er alleen een vaarverbod op het Drontermeer. En ook op de provinciale vaarwegen binnen de provincie geldt inmiddels een vaarverbod.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel