Gemeenteraad wil mogelijkheden voor groot buitenbad niet uitsluiten

ALMERE • Vr 12 februari 2021 | 1:38 • Vrijdag 12 februari 2021 | 1:38

De gemeenteraad van Almere wil alle opties openhouden voor de bouw van een groot openlucht zwembad met verschillende sportfaciliteiten. Dat is gebleken tijdens een bespreking over het bad op de politieke markt donderdagavond.

De ideeën van de raad over het zwembad benaderen het plan van oud-triatleet Gregor Stam. Hij begon in 2018 een petitie om een multifunctioneel zwembad in Almere mogelijk te maken. Een bad van 50 meter lang en 12 banen breed. Daarnaast pleit Stam ook al enige tijd voor 'een redelijk simpele atletiekbaan' en een asfaltweg om het complex heen, die dan als wielerbaan gebruikt kan worden. Hij sprak in tijdens de vergadering van de politieke markt.

Het college van burgemeester en wethouders heeft vijf scenario's laten uitwerken; van een kleinschalig bad naar een groot complex. Wethouder Julius Lindenbergh zei tijdens de vergadering dat Almere een balans moet zien te vinden tussen dromen en realiteit. Zo noemde hij de scenario's één en twee te weinig dromen en scenario vijf te weinig realiteit. Hij adviseert de raad om scenario drie en vier nader uit te werken op een nader te noemen locatie. Het college heeft al wel een aantal opties benoemd.

Groei moet mogelijk zijn
Een meerderheid van de gemeenteraad snapt de keuze die het college maakt, maar wil wel de mogelijkheid openhouden om door te groeien naar het meest grote plan. De locatiekeuze is in dat opzicht alles bepalend. Als er op een locatie niet kan worden uitgebreid, dan valt die plek af, zo was de teneur donderdagavond.

In het nieuwe coalitieakkoord dat vorig jaar na de collegecrisis werd gepresenteerd, staat dat het buitenzwembad er komt, hoe dan ook. Afgesproken was dat niet eerst naar de kosten gekeken wordt, maar een zwembad dat de stad nodig heeft.

Wegens tijdgebrek praat de gemeenteraad volgende week verder over het openluchtzwembad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel