Mix van reguliere en zorgappartementen in opgeknapte Golfslag

EMMELOORD • Ma 15 februari 2021 | 10:55 • Maandag 15 februari 2021 | 10:55

In het gebouw De Golfslag in Emmeloord komt een mix van reguliere en zorgappartementen. Dat blijkt uit de nadere plannen voor het pand, dat al jaren leegstaat. Projectontwikkelaar Jong uit Zwolle heeft ook de eerste tekeningen van het toekomstige uiterlijk gepresenteerd.

Op de zes verdiepingen van het gebouw komen 68 reguliere appartementen. Verdeeld over de verdiepingen zijn er 24 daarvan bestemd voor ouderen die langer thuis willen blijven wonen. Waar nodig krijgen zij thuiszorg, die wordt geleverd door een externe organisatie.

Voor de begane grond zijn er plannen voor 38 zorgappartementen voor dementerende ouderen. De zorg aan deze ouderen zal volgens de ontwikkelaar ook geboden worden door een externe zorgorganisatie. Het totaal aantal wooneenheden in de Golfslag wordt daarmee 106.

Naast de zorgappartementen wordt op de begane grond een algemene ruimte voor ontmoeting en activiteiten gerealiseerd van zo'n 150 vierkante meter. Het is de bedoeling dat deze ruimte ook een functie voor de buurt krijgt. Ook is er op de begane grond ruimte voor bergingen ten behoeve van de appartementen.

Volgens de ontwikkelaar zal ook de omgeving van het gebouw worden aangepakt. Er komen genoeg parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers en er wordt nieuwe beplanting rond het gebouw aangebracht.

De Golfslag is een prominent gebouw aan een van de invalswegen van Emmeloord. Het deed in het verleden dienst als verzorgingshuis, maar staat sinds 2015 leeg. Sinds vorig jaar is het gebouw in handen van Jong Projectontwikkeling in Zwolle. Volgens deze projectontwikkelaar was er uitzicht op een nieuwe maatschappelijke invulling voor het gehele pand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel