Buurt wil geen buitenzwembad in Beatrixpark

ALMERE • Wo 17 februari 2021 | 16:26 • Woensdag 17 februari 2021 | 16:26

Geen buitenzwembad in het Beatrixpark in Almere; dat is de boodschap van een groep bezorgde inwoners. De groep hoopt dat de gemeente het park niet langer ziet als mogelijke locatie voor het nieuwe buitenzwembad.

Iedere eerste zaterdag van de maand komen Jetze Kamerling en 15 buurtgenoten samen om klein onderhoud te verrichten in het Beatrixpark. Het park is momenteel een van de zes mogelijke locaties voor een nieuw zwembad. "Het voelt alsof iemand besluit om in je achtertuin te gaan bouwen", aldus Kamerling.

Definitieve locatie
Er is nog geen besluit genomen over de definitieve locatie waar het zwembad moet komen. Toch denkt Kamerling dat het noodzakelijk is dat de groep nu al haar bezwaar kenbaar maakt. "Nu is het nog een plan van een onderzoeksbureau, dat is neutraler dan wanneer er al een advies ligt vanuit het college van B&W."

Naast het Beatrixpark zijn het gebied bij het Atlantisstrand en de Stedenwijk Boulevard aan het Weerwater, het Spanningsveld, zwembad Almere Stad, Sportpark Fanny Blankers-Koen en Noorderplassen Oost opties voor een nieuw buitenzwembad.

Demotiverend voor vrijwilligers
In de brief noemt de groep een vijftal redenen waardoor zij denken dat het niet wijs is dat het zwembad in het park komt. Zo is er volgens de groep een reservering voor het traject van een mogelijke IJmeerverbinding en zou de plaatsing van een zwembad 15 jaar vrijwilligerswerk teniet doen.

Het park heeft een oppervlakte van 80 hectare. "Natuurlijk zouden wij ook ergens anders in het park onze beheeractiviteiten uitvoeren, maar dat voorkomt niet dat vijftien jaar aan vrijwilligerswerk wordt vernietigd. Dat zal demotiverend werken voor onze vrijwilligers."

Kamerling denkt dat een buitenzwembad de rust zal verstoren in het park. "Door het buitenzwembad komen mensen voor het zwembad en niet voor het park wat erachter ligt. Er ligt geen relatie tussen die twee, het zwembad zal het parkgebruik daarom ook niet versterken."

Dit artikel is gemaakt door verslaggever Vincent Smit. Hij gaat zich dit jaar speciaal richten op Almere, zodat er meer nieuws uit Almere wordt gebracht bij Omroep Flevoland. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel