Raad Almere wil buitenzwembad niet bij het Spanningsveld

ALMERE • Za 3 juni 2023 | 10:34 • Zaterdag 3 juni 2023 | 10:34

De Partij voor de Dieren, D66 en PvdA willen dat het Schakelgebied Spanningsveld als onderzoekslocatie voor een buitenzwembad in Almere wordt geschrapt. Dat werd duidelijk tijdens de Politieke Markt afgelopen donderdag. Daarmee blijft alleen de locatie bij Muziekwijk over om verder te onderzoeken.

De Partij voor de Dieren wil de locatie bij het Spanningsveld schrappen, omdat er een grootschalige bomenkap zal plaatsvinden als het buitenzwembad op die locatie komt. Volgens Kjell van Wijlandt, raadslid van de Partij voor de Dieren, zal het onderzoek naar het Spanningsveld ook extra kosten met zich meebrengen.

Daarom stelt de partij voor om ook het onderzoek naar die locatie stop te zetten. Volgens Van Wijlandt zal het verder onderzoeken naar een extra locatie ook extra tijd kosten, waardoor de realisatie van het buitenzwembad nog langer op zich laat wachten.

Steun
De meerderheid van de partijen staat achter het voorstel om de locatie bij Muziekwijk verder te onderzoeken en het Schakelgebied te schrappen. De ChristenUnie maakt zich wel zorgen om de parkeergelegenheid van de locatie bij Muziekwijk. De partij steunt de motie mits er verder onderzoek wordt gedaan naar parkeren.

Partijen waaronder 50PLUS, PVV en ApOpa steunen de motie niet. Zij vinden de twee overgebleven locaties beide niet geschikt en zien liever dat er naar andere locaties wordt gekeken zoals bij het Kasteel of in het Fanny Blankers Koen park.Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel