Stadionproef City FC ook voor supporters zonder seizoenkaart

ALMERE • Wo 24 februari 2021 | 16:59 • Woensdag 24 februari 2021 | 16:59

De laatste kaarten voor de zogeheten Fieldlab-wedstrijd van Almere City FC tegen Cambuur zondag zijn nu ook beschikbaar voor mensen zonder seizoenkaart. Maar die moeten dan wel snel zijn: de kaarten kunnen tot donderdagmorgen 10.00 uur aangevraagd worden.

Van de 1.500 beschikbare kaarten zijn er nu 1.250 vergeven. Tot nu toe mochten alleen houders van een seizoenkaart zich aanmelden. Een woordvoerder van de club zegt dat het leuk zou zijn als het in het stadion zondag "Volle bak zou zijn, maar dan wel natuurlijk tussen aanhalingstekens", vandaar dat de laatste kaarten nu voor alle liefhebbers beschikbaar zijn. "Het wordt mooi weer en er is een leuk voorprogramma dus we hopen op een feestje".

De kaarten zijn gratis en kunnen via de website van Almere City FC aangevraagd worden. Mensen die naar de wedstrijd gaan moeten een app downloaden. Via deze app kunnen ze als eerste een coronatest aanvragen voor vrijdag en tijdens de wedstrijd worden ze dan gevolgd voor het wetenschappelijke experiment. Vijf dagen na de wedstrijd moeten ze dan opnieuw een coronatest doen.

Het is de tweede keer dat een proef wordt gedaan met publiek in een voetbalstadion. In De Goffert in Nijmegen waren 1.100 mensen aanwezig, terwijl er een capaciteit was van 1.500. Dat waren genoeg bezoekers om goed onderzoek te kunnen doen. In principe is met 1.250 kaarten in Almere genoeg animo voor de test, maar toch worden de laatste kaarten nu vrijgegeven voor niet-seizoenkaarthouders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel